28/1

Kom precis hem från ramdalen där det bjöds på innebandy tittande. Bra jobbat tjejer och grattis till segern! idag efter skolan var jag och klippte mig. Jag förstår inte att frisörer alltid ska ta bort så mycket av ens hår, det lilla man hade. Det känns som det är jätte kort men det är säkert för att det var kort redan från början. aja det slitna är borta och nu är det bara och vänta på att håret ska växa. Betällde även glasögon idag så om två veckor har jag brills, eller iallafall ibland. imorn är det helg tjoooho

Glasögon snart


Glasögon igen.

Kom nästan nyss hem från stan. var och kollade på glasögon vilket inte är det lättaste direkt. Men ska man ha dem nästintill hela tiden så ska man vara kräsen! Nu väntar jag på att pannkisarna ska bli klara och sen ska jag vara duktig och skriva klart mitt styrka arbete. Bilder på de olika glasögona jag låna hem kommer förhoppningsvis upp inom kort.

måndag "utan" plugg

Det går himlans snabbt och det är redan måndag, iallafall ett tag till. Idag efter skolan har jag inte gjort något alls. bara tagit det lugnt och försökt plugga men det går bara inte. får ta igen det imorgon. Har även hunnit med och sola, gud så skönt det var, har inte gjort det på månader! imorgon efter skolan ska jag och pappa gå och kolla på glasögon till mig. Äntligen kanske man får slippa huvudvärken för en dag. I wish.  Nu är det sleeping time.   

tvätta, städa och diska gick denna söndag ut på..

Helgen har vart mycket bra! match i lördags mot trosa som vi tillslut vann med 5-0. efter det var det hem och fixa och sen vart det fullt hus och party. Tack alla för kvällen!  Bilder från kvällen kommer läggas ut på facebook så fort uppladdningen fixas. Natten blev lång och man har inte sovit många timmar så jag säger som alltid att jag ska gå och lägga mig tidigt. blir det så? troligtvis inte, nåt hittar man alltid på. Idag har vi iallafall städat huset, inte så smutsigt ändå men det var endel burkar och sånt som hör till. Sen påmorgonkvisten körde vi även singstar jag och karaokegrabbarna som förövrigt äger på singstar. Ikväll kommer mamma och björn hem, huset står kvar och jag har faktiskt tvättat, städat och diskat. Nu börjar i en annan del av köping, big love to tobbe <3 sen blir det till att dyka ner i böckerna och plugga lite geografi... alltid lika kul.


fredag och match

Kom nästan precis hem från nykvarn. har vart där och spelat match vilket gick oväntat bra för att vara mot dem. Sista perioden var bäst och resultatet slutade 2-1 till dem. på hemvägen hade vi roliga diskussioner i bilen, allt mellan himmel och gjord. Att avsluta den braiga fredagskvällen på donken är soft. Snart sova upp 8 och samling 9 och sen är det krossa trosa som står på schemat.. det var allt om min fredag.

opp o ner ner o opp



en vanlig dag..

Nu finns det ingen återvändo. arbetet i fe A är inskickat. och nu finns inte möjlighet till ändringar. Det var det sista plugget för denna vecka som jag var tvungen att göra. Hur skönt som helst! har ju lite som ligger och väntar men det är en annan femma. Nu är det snart sängen för ytterligare en tidig morgon följt av skola. efter skolan blir det en runda på stan och boka klippnigstid och fixa lite grejjer sen hem och slänga i sig lite mat för att sedan kila på träning. dagarna rullar på och snart är det helg and i like it!


morgonbesök

Kuggnäs igår vilket var bra tills poliserna kom och sa att alla skulle åka därifrån. Kom hem vid halv 4 nångång. hur trött söm helst men sova det kunde jag ändå inte göra. Fick ett mysigt morgonbesök vid klockan 6 på morgonen. det var en liten filur som kom utifrån kylan och klättrade in genom mitt fönster och kröp ner i min säng och snodde mitt täcke..  fråga mig inte varför genom fönstret men så vare. Vi somnade runt halv 8 kanske. så nu är jag trött, har bara sovit ca 5 timmar.. PLugga på det är inte roligt. yeey


engelska lärare, ton med böcker och sådär

Idag var det innebandy på morgonen, kom till skolan och satt i 4.5 timme cirkus och pluggade för att vi inte hade nån ekonomi. ja jag var kvar i skolan endast för att jag behövde bibblan. efter det super långa hålet hade vi engelska. vi har fått en ny lärare som var skelögd och lite konstig. var nära på att fråga vem hon pratade med fast sen märkte jag att hon prata med mig fast hon hade blicken på martina haha. efter engelskan drog vi ner på stan och tog en fika, inte ovanligt nu förtiden.. Vill lova att det inte är skönt att bära runt en stor träningsväska på 10 kilo i hela stan. Nu ska jag "plugga" lite granna. redovisning på måndag och jag har inte börjat, hjääälp! hatar svenska och författare. kommer sluta innan jag ens har börjat, hur nu det ska gå till? är död några dagar framöver, tjockt med plugg! men vi ses säkert nån gång här.

snygggg


träningsmatch mot a-laget

Skola igen efter helgen, känns inte så bra. tråkig dag med lite smått värdelösa lektioner. då vet man att det är måndag igen! Efter skolan var det träning, när vi kom till träningen så var a-laget där, vi skulle tydligen ha träningsmatch mot dem. Vårt lag spelade bra stundtals, men man känner ju att man vart borta ett tag från innebandyplanen. Resultatet mot a-laget slutade 3-1 till dem. snacka om att vi var trötta efter det pga. att vi inte hade så mycket avbytare i laget. Nu sitter jag hemma hos pappa och vet inte vad jag ska göra. Inget plugg idag och inte resten av veckan heller tror jag. Men man kan ju alltid börja plugga på det kommande om man har lust. Och ja det är ju det som är problemet... Känner att jag behöver lägga mig tidigt idag för jag har sån huvudvärk. troligtvis blir inte planerna som jag tänkt mig.

"Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en"
det finns många frågor utan svar. jag tänker och tänker men kommer inte på något vettigt. tänka det gör en bara förvirrad och man vet knappt vart man ska ta vägen. är det så här det ska vara? en sak jag vill är att allt ska vara som förut då det inte fanns några motgångar vilken väg man än valde. såna möter jag nästintill varje dag.. Istället för att gå runt som det är nu säg då till mig vad det är du vill. hellre det än att gå runt och inte veta alls vad du tycker och tänker, och nästan tänka åt dig. ibland önskade jag att jag var någon annan för en litet tag....


en kväll ute i det kalla vädret


sånt man gör om dagarna

Skolan började som sagt idag. Som jessica redan nämt slutade vi klockan 11. Men vi var så snälla så vi väntade på våra klasskompisar som hade matte till halv 2 och sen drog vi ner på stan och tog en lång och mysig fika. Det börjar bli lite av en tradition men det gillar vi. När de andra dragit hem så gick jag och hanna i lite affärer och sen avslutade vi med en lång pratstund på gyllene måsen. ville bara påpeka att det var hannas förslag! Ikväll tänkte jag att jag skulle vara duktig och sätta igång med en inlämningsuppgift som vi har i geografin. Great att jag glömde pappret där allt man skulle ha med stog. Imorgon är återigen en soft dag börjar 12 och slutar typ halv 2 idrott är det som står på schemat och vi skulle tydligen åka pulka och busa i snön. efter skolan ska jag och mamma iväg på ett uppdrag sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. om ni har lust och göra nåt kära vänner är det bara och slå en pling eller dra iväg ett sms. Ikväll blir det sängen tidigt eftersom gårdagens natt var imprincip sömnlös.



Tillbaka i skolan

Hej!
Nu sitter vi här i skolan och jag och Bea har precis slutat medan de andra i klassen inte slutar förren hav 2 någongång eftersom vi inte läser matte B, vi är redan på C. Efter skolan kommer vi åka ner på stan för lite shopping för mig och Mikaela. 

Nej nu är mitt lilla gästbloggsinlägg slut här i Beas blogg och jag föredrar min blogg framför den här (a) www.Jkarlsson.devote.se :) 

Ha det bra! 
/ Jessica  


skolan igen -.-

Jaha ja. Skola imorgon vilket verkligen känns kul. Skämt o sido. Det är roligt att komma tillbaka till skolan och veta att det första man ska göra är att ha nåt jävla speech. Det är inte det ända man vet att man kommer ha direkt. 1000 andra projekt som ligger och väntar på att bli gjorda nån gång, oftast sista dagen. Jag ska börja planera mina studier tror jag, när jag ska plugga på vad o så. så man slipper sitta på helgen och rå plugga för att man gjort annat när man borde pluggat...Men efter 1,5 år vet jag hur detta antagligen kommer att sluta. Som alltid gör man det man tycker är någorlunda kul först, sen tar man det tråkigaste och värdelösaste sist som typ vem fan bryr sig om hur man får kunskap på ett filosofiskt sätt? Inte är det jag iallfall. Ne nu ska vi vara positiva på att skolan börjar igen. tråkigt inlägg blev det! men så är läget, helt enkelt tråkigt. Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp halv 7 imorgon.

målar tajm

Idéen slog mig precis att jag skulle börja måla taket härnere. Jag började måla lite men märkte direkt att det inte var min grej. att stå på en vinglig pall med en full färgburk i ena handen och en pensel i den andra med målarfärg på både fingrar och golv, det är inte och leka med. Jag är envis och ger mig inte i första taget så det här taket ska nog bli målat någon dag.. 

a love like this (eternity)


my lips like sugar


busfabriken och dagens bravader



var som sagt på busfabriken idag som tydligen inte ligger i linköping utan i norrköping. det var färgglada klätterställningar och massa rutcherkanor där. jätte höga klätterställningar som gick kringelikrok! det var roligt och få klättra runt lite som barnen och leka i bollhaven som man gjorde på gyllende måsen när man var liten. gyllene måsen är ett kodord, men för vad det får ni lista ut själva. När vi busat klart åkte vi och kollade lite i ett köpcenter som ligger precis intill. Sen åkte vi hemåt till kusins lägenhet där jag vart kvar ett tag och lekte lite till. Nu funderar jag på att gå och lägga mig. men jag är inte trött. jag tror jag har börjat bli en nattuggla igen. det jobbiga är bara att man sover bort halva dagen efter. Imorgon är min sista ända lediga dag innan skolan börjar. hur trist känns inte det på en skala mellan 1-10? bara och längta till nästa lov...

busfabriken

mjukisbrallorna på och nu kör vi. Busfabriken med kusin och hans barn idag. Snart kommer de och hämtar mig. idag var jag snabb duscha och fixa mig på 15 minuter så att ni vet.bara för att jags kulle få hänga med till linköping. var bara tyvngen att skriva nått medans ja väntar. Jag har aldirg vart på busfabriken förut så det ska bli kul och få leka av sig lite. inga vuxenpoäng här inte. Nu måste jag kuta vidare. tjing

vuxenpoäng

Var i nyköping idag med mamma på någon möbelaffär och skaffade mig lite vuxenpoäng. Tro det eller ej men jag köpte mina första assietter. Jätte fina om ni frågar mig. Jag har tänkt att börja köpa lite saker tills jag flyttar hemifrån, när jag nu gör det. om ett år när jag fyller år ska jag önska mig bra att ha saker tills man blir tillräckligt vuxen och mer eller mindre tvingas att flytta hemifrån. det är en redigt bra idé tycker jag. När vi kom hem från nyköping satte jag igång och städade mitt rum, det är inte alltför ofta man gör det men det såg ut som typ hela havets stormar. en riktigt stor storm. Så här rent och fint som det är nu har det nog inte vart sen vi flyttade hit.
Inga planer för imorgon ännu , om ni har lust att hitta på något hör av er till min mobil eller så. inte många dagar kvar nu och jag vill inte, det känns inget kul alls och komma tillbaka när man vet att man har plugg ända upp till axlarna. de här dagarna som är kvar ska jag verkligen försöka ta tillvara och göra nåt vettigt av.

dagens citat som passar in på sammanhanget:
"Problem som hotar att växa en över huvudet måste man sluta vattna"

 


en lugn dag hos lovisa


så fint skulle pusslet bli, synd  att vi inte han så långt.
1000 fina färgglada pusselbitar som såg likadana ut allesammans

Vissa var fula på kort medans andra fotade

caroline gjorde lika fula miner som mig


Ibland får man konstiga idéer och det här var nog ett sånt tillfälle

leta pusselbitar i åratal och aldrig hitta rätt

tro inte att det ända vi gjorde var att pussla. Vi spelade mario kart på wii och fy så kul det var. ni måste bara testa! Man styr med en ratt. ne gör man kommer vissa tänka? ja det gör man även i vissa tv spel. Inte så lätt och hålla dig på banan vill jag lova men bra var vi och skoj hade vi. vi försökte oss även på att spela lite piano men de var inte vår grej.  Jag har lite talanger i bakhuvet men kan bara inte hitta dem, underligt. Det var sånna här saker vi ägnade oss åt när vi var mindre och vissa kanske tycker att spela tv spel är en kill grej. men det skiter vi fulltsändigt i. Jag tycker inte man ska säga att en sak är en tjej sak och en annan en kill sak. typ som att leka med dockor eller vad man gjorde när man var liten som tjej. om du är kille och vill göra det får du väl göra det om du vill.  man ska kunna göra allt utan att vissa ska tycka det är konstigt bara för att de tillhör en viss sorts människor. det handlar bara om intressen och vad man gillar punkt slut. Fast ändå drar vi tjejer oss till det tjejer brukar göra...

nyår 09


RSS 2.0